Bitkilər: K

A B C Ç D E Ə F G Ğ H X I İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V W Y Z
Kakule (Amomum subulatum)

Kakule (Amomum subulatum)

Mənşə: Hindistan, Nepal

Faydaları:

• Mədə turşusunu balanslaşdırır

• Ağız qoxusunu aradan qaldırır

İstifadə sahələri: Ədviyyat, çay, efir yağı

Xəbərdarlıq: Həddindən artıq istifadəsi qəbizlik yarada bilər

Kəhrəba (Succinum)

Kəhrəba (Succinum)

Mənşə: Baltik dənizi sahilləri

Faydaları:

• Dəriyə sakitləşdirici təsir edir

• Antibakterial xüsusiyyətə malikdir

İstifadə sahələri: Təbii daş kimi kosmetikada və tibbdə

Xəbərdarlıq: Allergiya yarada bilər

Kəklikotu (Thymus vulgaris)

Kəklikotu (Thymus vulgaris)

Mənşə: Aralıq dənizi bölgəsi

Faydaları:

• Soyuqdəyməyə qarşı təsirlidir

• Bəlğəmgətirici xüsusiyyətə malikdir
İstifadə sahələri: Çay, efir yağı, ədviyyat
Xəbərdarlıq: Yüksək dozada istifadəsi qıcıq yarada bilər

Kərəviz (Apium graveolens)

Kərəviz (Apium graveolens)

Mənşə: Aralıq dənizi regionu

Faydaları:

• Qan təzyiqini aşağı salır

• Həzm sisteminə yardım edir
İstifadə sahələri: Salat, şirə, şorba
Xəbərdarlıq: Hamiləlikdə çox istifadəsi məsləhət görülmür