Plants: O

A Ә B C Ç D E Ə F G Ğ H X I İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V W Y Z
Olive

Olive

Olive is a species of small tree or shrub in the family Oleaceae, found traditionally in the Mediterranean Basin. Olive oil is a liquid fat obtained from olives, produced by pressing whole olives and extracting the oil. It is commonly used in cooking, for frying foods or as a salad dressing. It is also used in cosmetics, pharmaceuticals, and soaps, and as a fuel for traditional oil lamps, and has additional uses in some religions. It consists mainly of oleic acid (up to 83%), with smaller amounts of other fatty acids including linoleic acid (up to 21%) and palmitic acid (up to 20%). Extra virgin olive oil is required to have no more than 0.8% free acidity and is considered to have favorable flavor characteristics. One hundred grams of cured green olives provide 146 calories, are a rich source of vitamin E (25% of the Daily Value, DV), and contain a large amount of sodium (104% DV); other nutrients are insignificant. Green olives are 75% water, 15% fat, 4% carbohydrates and 1% protein (table).

Orange

Orange

Orange is a fruit of various citrus species in the family Rutaceae. Orange flesh is 87% water, 12% carbohydrates, 1% protein, and contains negligible fat. As a 100 gram reference amount, orange flesh provides 47 calories, and is a rich source of vitamin C, providing 64% of the Daily Value. No other micronutrients are present in significant amounts. Helps your body make collagen, a protein that heals wounds and gives you smoother skin. Makes it easier to absorb iron to fight anemia. Boosts your immune system, your body’s defense against germs. Slows the advance of age-related macular degeneration (AMD), a leading cause of vision loss.

Dünya təcrübəsində bir çox bitki və meyvələrin müalicəvi xüsusiyyətləri, təbabətdə istifadəsi və müalicə üsulları qədim zamanlardan bu günə qədər geniş yayılmışdır. Bu bitki və meyvələrdən əldə edilən bitki yağları isə möcüzəvi təsirinə görə xalq təbabətində min bir dərdin dərmanı hesab edilir. Bitki yağları əsasən qida, fitoterapiya, kosmetika, parfümeriya və digər sahələrdə istifadə olunur.
“Biola” geniş çeşiddə təbii bitki yağları və bitki mənşəli məhsulların istehsalı ilə məşğul olan Azərbaycan brendidir. “Biola” MMC 2011 - ci ildən fəaliyyətə başlayıb. Müəssisənin əsas profili bitkilərin, bitki mənşəli məhsulların istehsalı, qablaşdırılması, bitki və toxumlardan, çiçəklərdən yağ əldə olunması və onların faydalı xüsusiyyətlərini insanların sağlamlığına və sağlam həyat tərzinə yönəltməkdir.
Təmizlənmiş yağ və piylərin istehsalı üzrə ixtisaslaşmış “Biola” əmtəə nişanlı təbii və kosmetik bitki yağlarının texniki şərtlərinin layihəsi Azərbaycan Respublikası Qida Təhlükəsizliyi və Gigiyena və Epidemiologiya Mərkəzi ilə razılaşdırılıb və sanitariya norma və qaydalarının, gigiyena normativlərinin tələblərinə uyğunluğu təsdiqlənib. Həmçinin, Azərbaycan Standartlaşdırma İnstitutunda qeydiyyata alınmış və qlobal unikal identifikasiya şəhadətnaməsi verilmişdir. Milli sertifikasiya sistemində uyğunluq sertifikatı almışdır. İstehsalatda ISO standartlarından istifadə edilir.
İstehlakçılar “Biola” məhsullarından razı qaldıqları və həmin məhsullara tələbat artdığı üçün MMC fəaliyyətini daha da genişləndirməkdə maraqlıdır. Şirkət artıq həmin bitki, toxum və bir çox xammalların topdan satışını da həyata keçirir. Hədəf yaxın gələcəkdə “Biola” markasını dünya brendinə çevirməkdir.
Hazırki urbanizasiya, əhalinin əyalətlərdən şəhərlərə axını gerçəkliyində “Biola” təbiətin gücünü evinizə, məişətinizə, bədəninizə gətirir.
Şirkətin kadr siyasəti də təqdirəlayiqdir. Şirkətin tərəqqisinə kömək etmək üçün öz bilik və bacarıqlarını təklif etmək istəyən yeni əməkdaşlara müəssisənin qapıları həmişə açıqdır.